admin | 13 Mayıs 2019 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+
“İşlerin oldu-bittiye getirilmesi kabul edilemez”
“Atama bekleyen meslektaşlarımız unutulmasın”
ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca tayin ve atama yönetmeliğinin kaldırılmasına tepki gösterip, “Kimseye sormadan, bilenlere danışmadan bir gecede 2 bakanlığı birleştirdiler. Bu işlerin oldu bittiye getirilmesi kabul edilemez” dedi.
“ÖZENSİZ OLDUĞU BİR DAHA GÖRÜLDÜ”
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş sürecinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın birleştirilmesiyle birlikte bakanlığın adı, Tarım ve Orman Bakanlığı oldu. Geçiş sürecinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi amacıyla hükmü kalmayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. Resmi Gazetede yayınlanan söz konusu kararı değerlendiren CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, “Gerekli altyapı çalışmaları yapılmadan ve uzmanların önerileri dikkate alınmadan oldu-bittiye getirilerek 2 bakanlığın birleştirilmesi kararının ne kadar özensiz olduğu bir kez daha görüldü” dedi.
“MESLEKTAŞLARIMIZ DERHAL ATANMALIDIR”
Tarım sektörünün temel taşları olan on binlerce ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi, veteriner hekim, tekniker ve teknisyenlerin işsizlikle boğuştuğunu aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:”Atama ve tayin yönetmeliğinin hemen yenisinin yayınlanması gerekiyor. Yaz döneminin tayin dönemi olduğu unutulmadan herkesi sorumlulukla görevini yapmaya çağırıyoruz. Ayrıca tarladan sofraya gıda zincirinin en önemli halkasını oluşturan meslek gruplarımızdan derhal yeterli sayıda mühendis, tekniker ve teknisyenler, Tarım Bakanlığı aracılığıyla atanmalıdır. Bu kanayan yaraya artık son verilmelidir. Geçmiş dönemde verilen sözler tutulmalıdır. Çünkü devlette devamlılık esastır. Ulusal ekonominin kalkınması, Adana’nın gelişmesi, üreticilerimizin ve halkımızın refahı için çözüm bellidir. Hayati derecede stratejik öneme sahip tarıma sahip çıkılması şarttır.”