admin | 07 Ocak 2019 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+
ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin,“Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi”ne yeni bir madde eklenerek Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanların, bu görevlerine atanmadan önce ya da atandıktan sonraki emeklilik ya da yaşlılık aylığına hiçbir şekilde dokunulamayacağının hüküm altına alındığına dikkat çekti.
DAHA ÖNCE TAM TERSİ BİR HÜKÜM GETİRİLMİŞTİ!
Dr. Şevkin, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) milyonlarca vatandaş için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde yer verilen ilgili düzenlemelere karşı çıkarken, gerekçe olarak da “Erken emekli olacak, çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş” şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde sosyal güvenlikle ilgili yasalarda düzenleme yapılırken özel sektör dışında kamudan emekli olanların çift maaş alarak çalışamayacağı, kamuda çalışması durumunda emekli maaşının kesileceği hükmünün getirildiğini anımsattı.
HİÇ BİR ŞEKİLDE DOKUNULAMAYACAK!
Ancak Cumhurbaşkanı’nın tüm bu karşı duruşları ve açıklamalarına karşın “Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi”ne yeni bir madde eklenerek Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanların, bu görevlerine atanmadan önce ya da atandıktan sonraki emeklilik ya da yaşlılık aylığına hiçbir şekilde dokunulamayacağının hüküm altına alındığına dikkat çeken Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle şu soruları sordu:
1- Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Emeklilikte Yaşa Takılan’ vatandaşlarımızla ilgili ‘çift dikiş’ söyleminden sonra gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanların maaş düzenlemelerini içeren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmakta mıdır?
2- Bu düzenlemelerden sonra Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanların tüm emeklilik ya da yaşlılık aylıklarıyla birlikte mevcut görevleri nedeniyle ellerine geçen toplam net aylık maaşları ayrı ayrı ne kadardır?
3- Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanların maaşları kaç dikiştir?
4- Cumhurbaşkanı, Kabine üyeleri ve iktidar partisi milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı’nın söz konusu kararnamesinden sonra Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların kazanılmış haklarının iadesi için herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?
5- Emeklilikte yaşa takılan toplam kaç vatandaşımız mevcuttur? Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızla ilgili düzenleme gerçekleştiği takdirde toplam kaç vatandaşımız hemen emekli olabilecektir?
6- Asgari ücretin 2.020 lira olmasıyla övünen sayın Cumhurbaşkanı’nın toplam maaşları bir asgari ücretlinin kaç katı kadar maaşa tekabül etmektedir?