admin | 19 Kasım 2018 | Alt Manşet, Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet A- A+
Dünyanın en büyük helal fuarı Helal Expo Kasım ayında, TC Cumhurbaşkanlığı himayesinde start alıyor. Gıdadan tekstile kadar bir çok alanda hızla yükselişe geçen helal pazarının dünyadaki pazar payları, Helal Fuarı ve Zirvesinin detayları, geçen yılki sonuç raporu ve önemli ekonomik rakamların açıklandığı ek bilgi metinlerini içeren tüm dokümanları, bültenimizi ve görselleri aşağıda bilginize sunarız.
Türkiye’yi dünya helal pazarının lideri yapmayı hedef edinen önemli etkinliğimize haber olarak desteğinizi ümit ederiz.
Teşekkürler, saygılarımızla.
MAİL EKİ:
Helal Expo ve Zirvesi basın bülteni
Helal Fuarı ve sektörü bilgi notu
Aşçılar Federasyonu Kupası basın bülteni
Helal Expo 2018 broşür
İlgili görseller
Helal Expo 250 firmayı İstanbul’da ağırlayacak
Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü, (SMIIC) İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events işbirliğinde, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 29 Kasım-02 Aralık 2018’de gerçekleştirilecek.
Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü, (SMIIC) İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events işbirliğinde, 29 Kasım-02 Aralık 2018’de gerçekleştirilecek. Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek fuara, helal gıda, finans, turizm, kozmetik, tıp, kimya, ambalaj, makine, İslami yaşam ve tekstil-muhafazakâr moda gibi birçok sektörden 250’yi aşkın ulusal ve uluslararası firma katılacak.
Dev organizasyon 80’i aşkın ülkeden on binlerce kişiyi ağırlayacak
Uluslararası katılımcı ülke sayısının her geçen gün arttığı 6. İİT Helal Expo’nun yüzde 40’ını yabancı katılımcılar oluşturuyor. Afganistan, Ürdün, Arnavutluk, Endonezya, İran, Pakistan, Bangladeş, Hırvatistan, Cezayir, Fas, Filistin, Katar, Lübnan, Kosova, Malezya, Nijerya, Libya, İspanya, Hindistan, Güney Kore, Belçika, Hollanda, Avusturya, Fransa, İngiltere, Tayland ve Suudi Arabistan, bu katılımcıları oluşturan öne çıkan ülkeler arasında. 6. İİT Helal Fuarında, “ülke pavilyonları” çatısı altındaki şirketler, çoğunluğu gıda, gıda yan sanayi, kozmetik ve turizm sektörlerinden oluşan ürün ve hizmet gruplarını sergileyecek. Dünya Helal Zirvesi’nde ise bu yılda 100’e yakın akademisyenin katılımı ile helal sektörleri ile ilgili önemli konular değerlendirilecek.
Katılımcılara özel B2B programı, açılışa Yusuf İslam müjdesi
TC Cumhurbaşkanlığı himayesindeki 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı’nda, Ticaret Bakanlığı’nın sponsorluğunda ve Türkiye’nin önde gelen perakendeci birlikleri işbirliği ile profesyonel B2B programı da düzenlenecek. Açılış konuşmasını dünyaca ünlü sanatçı Yusuf İslam’ın yapacağı organizasyonun düzenleyicisi Discover Events’in Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, “Dünya Helal Zirvesi 2018’de 100’ü aşkın uluslararası konuşmacı olacak. Kırk binden fazla yerli ve yabancı ziyaretçi bekliyoruz. Programla tüm dünyadan gelecek profesyonel satın almacılar ve fuar katılımcıları arasında ticari işbirliklerine vesile olup sektöre önemli katkılar sağlamış olacağız” derken, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Helal Akreditasyon Kurumu’nun kurulduğunu hatırlattı ve Türkiye’nin helal konusunda merkez olma potansiyeline de dikkat çekti.
KISA KISA
KATILIMCI PROFİLİ:
Yiyecek&içecek, gıda işleme makineleri, ambalaj&paketleme, HORECA, kozmetik&kişisel bakım, ilaç&ilaç ürünleri, bayilik, lojistik firmaları, eğitim, helal turizm, sağlık turizmi, İslami finans, tekstil&muhafazar moda, yayıncılık, helal belgelendirme, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, medya.
Hangi ülke hangi sektörle fuara katılıyor?
Malezya: Kozmetik, gıda, finans; Endonezya: Gıda, turizm; Kosova: Gıda (et-tavuk-işlenmiş ürün); Afganistan: Gıda ve tarım; Hindistan: Kozmetik, tekstil, İngiltere: Finans, tekstil; Avusturya-Fransa: Gıda-sertifikasyon; İspanya: Turizm; Belçika: Gıda; Pakistan: Finans, turizm, kozmetik, tekstil