admin | 15 Kasım 2023 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+
Avrupa Birliği ülkeleri ve Avrupa dışı ülkelerle gerçekleştirilen Erasmus+ Hareketlilik Programları ortak kurumların dış ilişkiler koordinatörleri ve ders verme hareketliliği gerçekleştirmek üzere akademik temsilcilerinin katıldığı 7. Uluslararası Erasmus+ Haftası (Staff Week) Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
17 farklı ülkeden 28 katılımcının yer aldığı etkinlik Dış İlişkiler biriminde yapılan açılış töreninden sonra Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Senato Odasında yapılan kurumsal tanıtımla devam etti.
Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Almanya, Fransa, Hindistan, Endonezya, Hırvatistan, Kenya, Kırgızistan, Litvanya, Polonya, Portekiz, Romanya, Tunus, Ukrayna’da bulunan ortak kurum temsilcileri ve Türkiye Ulusal Ajans Merkezi Projeler uzmanının da katıldığı toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Neslihan Boyan ev sahipliği yaptı.
Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Aslı Ilgıt, araştırma üniversitesi ve uluslararası üniversite olarak Çukurova Üniversitesinde yapılan hareketlilik projeleri ve diğer uluslararasılaşma faaliyetlerini de içeren bir sunum gerçekleştirdi. Misafirlere Dış İlişkiler Akademik Kurul Üyeleri, Genel Koordinatörü ile Dış İlişkiler Erasmus+, Mevlana ve Uluslararasılaşma faaliyetlerinden sorumlu koordinatörler eşlik etti
Kayıkhane tesislerinde verilen öğle yemeğinin ardından katılımcılar, Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çukurova Üniversitesi Merkezi Laboratuvar, Teknokent ve Botanik Bahçesini kapsayan bilimsel kampüs turuna katıldılar.
Uluslararasılaşma Faaliyetleri İyi Uygulama Örnekleri paylaşıldı
Programın diğer günlerinde ders verme faaliyeti gerçekleştiren akademisyenler, ilgili fakültelerde Çukurova Üniversitesi öğrencileriyle buluşurken, Dış İlişkiler binasında gerçekleştirilen çalıştaylarda Erasmus temsilcileri Çukurova Üniversitesinde yapılan uluslararasılaşma çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldu. Çalıştaylar kapsamında özellikle değişim programlarının yaygınlaştırılması, Stratejik Ortaklıklar, Avrupa Üniversiteler Girişimi, İçerme, Uluslararası Sıralamalar ve çift diploma programları gibi konular tartışıldı.
Programın sosyal ve kültürel etkinlik bölümünde misafirler, Adana’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin anlatıldığı kültürel yürüyüş turuna katıldı. İkinci gününde Dış İlişkiler Akademik Kurul üyeleri ve Dış İlişkiler ekibinin katıldığı “Hoş Geldiniz” yemeği yapıldı.
Fakülte Ziyaretlerinin Gündeminde İş Birliği Olanaklarının Geliştirilmesi vardı.
Uluslararası Erasmus+ Programları Haftasına katılan kurumlar, Fakülte tanıtım gününde farklı bölümleri ve bölümlere ait araştırma altyapı ve tesislerini ziyaret etme şansı buldu. Hafta boyunca mevcut ikili işbirlikleri ve yeni anlaşmalar konusunda çeşitli görüşmeler yapan katılımcı kurumlar, fakülte ve bölüm ziyaretleriyle üniversitemizin akademik olanaklarını yerinde ziyaret ettiler.