Hoşgeldiniz  
ads

1,10 LİRA OLAN PAMUK DESTEKLEME PRİMİ ÜRETİCİYİ MEMNUN ETTİ

admin | 30 Ekim 2020 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Adana Ticaret Borsası’nın Videokonferans yöntemiyle gerçekleştirdiği  2020 Ekim ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Başkan Şahin Bilgiç, Pandeminin ekonomiye olumsuz etkileri dövizin yükselmesine dolayısıylada tarımsal ürünlerinde fiyat artışlarını tetiklediğini söyleyerek “Bu yükseliş et, süt, tavuk, yumurta ve yem sektörlerini ciddi manada olumsuz etkilendi. Bu sektörlerinde ekonomimizde yeni kamburların oluşmaması için desteklenmesi lazım.” dedi.

OSMAN BAĞIŞ, “LİSANSLI DEPOCULUK ÇİFTÇİLERİMİZİ RAHAT KAVUŞTURDU”

Adana Ticaret Borsası Olağan Meclis toplantısını açılışını yapan Meclis Başkanı Osman Bağış, konuşmasında “Bölgemizde tarla ürünlerinde Mayıs ayında buğdayla başlayan hasat, Temmuz ve Ağustos’ta da ayçiçeği ve mısır’la devam etmiştir. Bugünlerde de ikinci ürünlerimiz hasat edilmektedir. Küresel gıda fiyatlarındaki artış yurt içinde de tarımsal gıda ürünlerinde %30’a yakın yükselişe sebep olmuştur. Halen de tarımsal ürünlerindeki fiyat artışı devam etmektedir. Lisanslı Depoculuk çiftçilerimize ve tüccarlarımıza ürünlerini sağlıklı bir ortamda bekletme imkanı ile büyük bir rahata kavuşmasını sağlamıştır. Ürünlerini hasat zamanı piyasaya arz etme zorunluluğu olmadan Lisanslı Depolara teslim ederek yüksek standartlarda depolanmasını sağlayarak ELÜS’ünü oluşturan çiftçiler, tüccarlar TÜRİB üyeliği ile günlük piyasa hareketlerini takip ederek ürününü en iyi zamanda en iyi fiyata satarak elini daha güçlü hale getirmiştir.” dedi.

ŞAHİN BİLGİÇ, “1.10 LİRA OLAN PAMUK DESTEKLEME PRİMİ ÜRETİCİYİ MEMNUN ETTİ”

Pamuk’ta 2020 yılı destekleme priminin açıklandığını söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Hem pamuk fiyatlarının artması hem de dört yıldır 80 kuruş olan primin 1.10 lira olması üreticimizi memnun ediyor. 5,5 lira olan kütlü fiyatlarıda altı liraları görecek gibi. Bu da bize önümüzdeki yıllarda bölgemiz pamuk ekim alanlarının tekrar canlanacağı göstermektedir. Temennimiz 2020 yılı pamuk sezonunun üretici ve üyelerimiz açısından iyi ve bol kazançlı geçmesidir. Pamuk üretenin ve ticaretini yapanın memnuniyeti 2021 yılına olumlu yansıyacaktır. Borsa Kompleksimiz içerisinde yer alan Alım Satım Salonumuza üreticilerimizi ve üyelerimizi bir kez daha davet ediyoruz. Üreten ürettiğinin karşılığını, satın alanda aradığı ihtiyacı olan ürünün en iyisini burada bulur.”

PANDEMİNİN YARATTIĞI OLUMSUZLUKTAN TÜM DÜNYA ÜLKELERİ ETKİLENDİ

Pandemide vaka sayılarının giderek artması, sürecin uzaması ve dövizin yükselişi tarım ürünleri fiyatının da artmasını tetikledi. Bu durumdan olumsuz etkilenen sektörlerin sayısı da hiç az değil. Özellikle üyelerimizinde bir kısmının iştigal konusuna giren et, süt, tavuk, yumurta ve yem sektörü ciddi manada olumsuz etkilendi. Bu sektörleri de desteklemek lazım. Aksi halde zaten sıkıntılı giden ekonomimize yeni bir kambur oluşmasını istemiyoruz.. Et ve sütte de devlet desteklerinin arttırılması gereklidir. Pandeminin yarattığı ekonomik sıkıntılardan dolayı şahısların veya şirketlerin devlete olan vergi, SSK gibi borçları, bizim üyelerimizin yada borsaların TOBB’a karşı ödeyemediği borçları varsa yeni yapılandırma çalışmaları var. Meclisten geçmesi halinde peşin ödemede faizlerin yüzde doksanı silinecek. Peşin ödeyemeyenler içinde iki ayda bir ödeme şeklinde 36 aylık vade seçeneği olacak. Bu pandemi sürecinde ekonominin aktörleri olan iş insanlarının bu sıkıntıları göğüslemesi için bu tarz desteklerin olması lazım. Çünkü bu olumsuz gidişten tüm dünya ülkeleri etkilendi. Bu kararın iş hayatına hayırlı olmasını dilerken iş hayatını rahatlatacak yeni kararların alınmasını hükümetimizden bekliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB gündem maddelerine geçildi.

983 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2017 Gerçek Adana Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.