Asistan hekimlerin mağduriyeti meclise taşındı
Asistan hekimler için sınav yapılacak mı?
ANKARA – Koronavirüs sürecinde büyük fedakarlık örneği sergileyerek halkın sağlığı için mesai kavramı gözetmeksizin mücadele eden asistan hekimler mağduriyet yaşıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de uzman hekim olmayı bekleyen yüzlerce asistan hekimin Covid-19 nedeniyle yapılamayan tez ve uzmanlık sınavları nedeniyle yaşadığı mağduriyetin giderilmesi gerektiğini vurguladı.
Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Dr. Şevkin, salgınla mücadele sürecinde çocuklarından, eşlerinden, ailelerinden ayrı kalan ve süreci başarıyla yöneten sağlık mensupları için çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.
Normalleşme adımlarının atıldığı şu günlerde sınavların halâ yapılmamasının asistan hekimler için büyük bir handikap teşkil ettiğini dile getiren Dr. Şevkin, “Asistan hekimler, sınav yapılmadığı takdirde 93. Devlet Hizmet Yükümlülüğü atamalarından da faydalanamamış olacaklardır” dedi.
SINAV YAPILACAK MI?
Asistan hekimlerin sesinin duyulmasını isteyen CHP’li Şevkin, meclise sunduğu soru önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından şu sorulara yanıt verilmesini istedi:
1- Pandemi sürecinde Türkiye’de kaç asistan hekim görev yapmaktadır?
2- Vatandaşların yaşamı için büyük fedakarlık örneği sergileyen asistan hekimler için uzmanlık ve tez sınavlarının yapılması düşünülmekte midir? Yapılmayacaksa sebebi nedir? Yapılacaksa tarihi açıklar mısınız?
3- Uzmanlık ve tez sınavlarının yapılmaması halinde asistan hekimlerin maddi ve manevi kayıp yaşayacağını göz önüne aldınız mı?
4- Asistanlık eğitimi süresi dolan tüm hekimlerin 93. Devlet Hizmet Yükümlülüğü atamalarına dahil edilmesi için bir çalışmanız var mıdır?