admin | 17 Aralık 2019 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 509 sayılı Genel Tebliği olan e-Uygulamalar Adana Mali Müşavirler Odası’nca eczacılara anlatıldı.
EZC. YALBUZDAĞ, “MUHASEBESİ SIKINTISIZ KURUMLARIZ”
Adana Eczacı Odası’nda verilen seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Biz eczacılar çağın ve teknolojinin gereği olarak hem eczanelerimizi hem de kendi bilgilerimizi sürekli güncelliyoruz. Bugün çok önemli bir konu olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 509 sayılı Genel Tebliği ile 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle geçecek olan e-Uygulamalarla ilgili bilgi sahibi olacağız. Tabii ki biz eczacılar son dakika değişimlerine her zaman hazırız. Bütün uygulamalarda biz eczacıların isteği, gayreti, uygulamalara, yeniliklere yatkınlığı aslında onların uygulanabilir olmasını göstermektedir. Bizler hem vergisini zamanında ödeyen hem muhasebesi sıkıntısız kurumlarız. Ben e-Uygulamalar konusunda bize destek veren Mali Müşavirler Odası Başkanı Güney Yılmaz’a, YK Üyelerine ve sunum yapacak üstadlara hem hoş geldiniz diyor hem de teşekkür ediyorum.” dedi.
YILMAZ, “İLGİLİ TARAFLARIN BİLGİ SAHİBİ OLMALARINI SAĞLIYORUZ”
Adana Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve meslektaşlarının da hazır bulunduğu seminerde konuşan Başkan Güney Yılmaz, “Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan 509 sayılı Genel Tebliğ ile e-Uygulamalar ekonomik yaşamda birçok şeyi değiştirmektedir. Özellikle e-Fatura ve e-Defter süreçleri bugüne kadar alışılagelmiş iş süreçlerini kökten değiştirmektedir. Adana Mali Müşavirler Odası olarak bu sürecin sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesi için ticaret, sanayi, esnaf ve meslek odaları ile birlikte seminerler düzenleyerek ilgili tarafların bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz.”
ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ ÜYELERİMİZİN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAK
Başkan Yılmaz, “e-Uygulamalar bir taraftan kayıt-dışılığın önlenmesini ve diğer taraftan iş ve işlemlerin daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını beraberinde getirmektedir. Bu sürece destek olmak ve aynı zamanda üyelerimizin müşterileri olan kesimleri sürece dahil ederek, üyelerimizin işlerini kolaylaştırmak öncelikli hedeflerimizdendir.” diyerek eczacılara hem eczanelerindeki bilişim sistemlerini elden geçirmeleri hem de iyi bir mali müşavir ile çalışılmaları tavsiyesinde bulundu.
MERAK EDİLEN SORULAR YANIT BULDU
Konuşmaların ardından Mali Müşavir Banu Demircan ve Adem Eliş slayt sunum yaparak 509 sayılı Genel Tebliğ ile e-Uygulamalar hakkında katılımcı eczacılara bilgi verdi. Eczacıların merak ettikleri soruları yanıtladı. Adana Eczacı Odası Başkanı Ö. Mürsel Yalbuzdağ, günün anısına konuşmacılara hediye verdi.