admin | 17 Ekim 2019 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+
“Ceyhan Mühendislik Fakültesi atıl durumda kalmasın”
Ceyhan Mühendislik Fakültesi meclis gündeminde…
ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Ceyhan Kampüsü’nde 2009 yılında kurulan ‘Ceyhan Mühendislik Fakültesi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
Öğrenci yetersizliği nedeniyle fakültenin amacına uygun eğitim hizmeti sunamadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sundu.
ATIL DURUMDA KALMASIN!
Ekonomik kriz ve daralmanın gölgesinde Türkiye’nin her yerinde üniversite kurmanın, fakülte açmanın doğru bir karar olmamakla birlikte açılan yeni üniversite ve fakültelerin ülke eğitimine, ekonomisine, üretimine ve istihdamına katkı koyması için çaba sarfedilmesi gerektiğine işaret eden Dr. Şevkin, 160 bin kişilik nüfusuyla Adana’nın önemli 15 ilçesinden biri olan Ceyhan’ın tarım, enerji, hizmet ve lojistik altyapısıyla geleceğe güvenle bakabileceğini, Türkiye ekonomisine büyük katkı sunacak bir ilçe konumunda olduğuna işaret etti. 270 dönümlük Ceyhan Kampüsü içerisinde ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci yurdunun yanı başında bulunan Ceyhan Mühendislik Fakültesi’nin özellikle önümüzdeki on yıl içerisinde ülkemizin yeni sanayi bölgesi olacak Ceyhan ve bölgesinin ihtiyacı olan mühendisleri yetiştirme amacıyla kurulduğunu hatırlatan Dr. Şevkin, bu amaca karşın yetersiz bölüm ve öğrenci yokluğu nedeniyle fakültenin adeta atıl durumda kaldığını vurguladı.
CHP’li Müzeyyen Şevkin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle şu soruları sordu:
1- Ceyhan-Yumurtalık yolu Ceyhan Kampüsü içerisinde bulunan Ceyhan Mühendislik Fakültesi’nde hangi bölümler mevcuttur?
2- Fakültede hangi bölümlerde toplam kaç öğrenci öğrenim görmektedir?
3- Fakültede yeni bölümlere ihtiyaç var mıdır? Varsa isimleri nelerdir? Bu bölümlerin kısa süre içerisinde açılması düşünülmekte midir?
4- Ceyhan Kampüsü içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait öğrenci yurdu kaç kişiliktir?
5- KYK yurdunun bulunması Mühendislik Fakültesi’nde yeni bölümlerin açılmasında ve öğrenci kaydının gerçekleşmesinde avantaj olarak kullanılamaz mı?
6- Ceyhan Mühendislik Fakültesi’nde yeni açılacak bölümler ve yeni gelecek öğrenciler sayesinde özellikle yöreye kurulacak rafineriler, petrokimya tesisleri, enerji tesisleri ve tersanelerde mühendislik branşlarına yoğun talep olacağı göz önüne alınarak; Adana, bölge iller ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu kalifiye elaman ihtiyacının bir kısmı karşılanamaz mı?
7- 270 dönüm alan üzerine kurulu Ceyhan Kampüsü içindeki Mühendislik Fakültesi’nin eğitim camiasına tam olarak hizmet etmesi halinde ilçede ekonomik ve kültürel gelişimin hızlanacağına yönelik bir çalışma mevcut mudur?