Hoşgeldiniz  
ads

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ELEMAN SIKINTISI HAD SAFHADA

admin | 06 Aralık 2023 | Alt Manşet, Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Sürmanşet, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

SEKTÖRÜN ELEMAN SIKINTISINA ÇÖZÜM ŞART

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Sayım Azmaz ve DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz Adana İŞKUR Müdürü Ahmet Karaveli’nin bir araya geldiği görüşmede İnşaat Sektörünün son yıllarda had safhada yaşadığı eleman sıkıntısının çözümü noktasında istişarede bulundular.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ELEMAN SIKINTISI HAD SAFHADA

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “İnşaat sektörü son birkaç yıl içerisinde eleman bulamama sorunu yaşamaktadır. Üstelik son olarak yaşadığımız asrın felaketi depremlerde sonra eleman sıkıntımız had safhaya gelmiştir. Çözüm noktasında birikimine tecrübesine güvendiğimiz İŞKUR Müdürümüz Ahmet Karaveli ile birlikte önce teşhis koyarak karşılıklı neler yapabileceğimizi mütalaa ettik. Çözüm noktasında birtakım kararlar alarak sonuca ulaşacağımızı umuyorum. İŞKUR yapacağımız çalışmalara ilave olarak, Mahkumlara sağlayacağımız İş makinası eğitimlerimizin neticesinde önemli yol kat edeceğimize inanıyorum.” Açıklamasında bulundu.

SEKTÖRÜN ELEMAN SIKINTISINA ÇÖZÜM ŞART

Adana İŞKUR Müdürü Ahmet Karaveli görüşme ile ilgili olarak; “Çalışmalarını yakından takip ettiğimiz DAİMFED’ in sektör olarak yaşadığı iş gücü, vasıflı, vasıfsız eleman sıkıntılarını elbette biliyoruz. İŞKUR olarak bu konuda iş başı eğitimleri, iş ve meslek danışmanlığı, teşvikler olarak süre gelen çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak Pandemi ve akabinde Deprem felaketiyle oluşan süreçte Ülke olarak sıkıntılar yaşamaktayız. Bunların çözümü noktasında Bakanlık düzeyinde bir takım teşvik çalışmaları sürmektedir. DAİMFED’ in gayretlerini de biliyor ve takdirle karşılıyoruz. DAİMFED ile istişarelerimizin bir sonuca ulaşacağına inanıyorum.” İfadelerinde bulundu.

142 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2017 Gerçek Adana Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.